Автор Тема: E-OFF България (Ходене по мъките)  (Прочетена 7941 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен alein

• network warrior
  • evo team
  • Публикации: 7104
  • Got root?
    • alein personal website
E-OFF България (Ходене по мъките)
« -: Март 25, 2008, 10:12:08 am »
Интересно ми е колко от хората посещаващи форума са има ли неприятности с недодяланата структура и странната организация на E-ON.

Аз лично до днес не съм имал проблеми, но тази сутрин бях зарадван с интересна сметка: х 2
За последните години (до колкото си спомням) никога не съм имал подобна сметка, дори миналата година когато бяха учудващи студове стравнение с тази.
Не че не мога да си я платя, но не мисля че всеки един потребител трябва да си казва (карай да върви...)
Не ми се занимаваше особенно, но колегата ми спомена че и той е имал странни проблеми с тая добре позната фирма. Например приравняване на 6 месеца и сметка от над 500 лв. ???? WTF!!!

Та идеята ми, как да се справим с тази фирма и нейния монопол?
Има ли някой който е извървял неравния път на успеха?

пп: Не пишете глупости да не изгори някой.
« Последна редакция: Март 25, 2008, 05:26:26 pm от alein »
* alein.org * torrent * absurd * image gallery *
Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty or Safety.
забележка: Не чета лични съобщения. Пишете въпросите си в форума.

Неактивен x3m

• CS Admins
  • Публикации: 2237
Отговор: E-OFF България (Ходене по мъките)
« Отговор #1 -: Март 25, 2008, 11:35:32 am »
ВЕЦ при бента на с. Първомайци чух че щяло да има.

Инъче проблемите с тая фирма са огромни! Добре че имам UPS, инъче работата е много на зле.

Стискаме палци за вец-а инъче друг начин няма. Проблемите са дори и в инкасаторите, които в дома идват веднъж на 2-3 месеца и да изравняват.. Което си е трудно за плащане като ти сервират сметка за 300-400 лева за тия 3 месеца на веднъж.

Неактивен ce4ko

• WestcoasT BalleR
  • Модератор - Спорт
  • Публикации: 4314
  • P.E.A.C.E.
    • MySpace Profile
« Отговор #2 -: Март 25, 2008, 12:04:15 pm »
на баба ми електромера и се беше развалил и не отчиташе нощната енергия като дневна и получи двойно по-голяма сметка за ток(1/2 от пенсията й) ходихме, званяхме, оплаквания и чак след две седмици и нещо  дойдоха да го оправят... този месец пак имала много ток...

Неактивен El_DiABLo^^

• Mr. eVolution
  • Модератор - Филми
  • Публикации: 1890
  • GOSU player
« Отговор #3 -: Март 25, 2008, 12:34:49 pm »
да ама като закове на нощната само знаете ли колко бързо го сменят в моя блок е имало и 2та случая като закове на дневна се чудиш как да го оправиш, а ако е на нощтната припкат веднага.. спукаха ме от токови удари, напрежението в контакта е 233v ... цяло чудо е че ПЦ-то ми не е изгоряло :clover: нямам UPS..  :rolleyes:
на село съседите като си пуснат фурната или ерномелката лампите почват да светят супер слабо, а ТВ-то угсва за XXI век ли говорим?!?!

ПП: бях свидетел и на недоразумения с плащането му.. спира веднага, а трябват часове да тръгне..понеже упрвата била не знам си къде..беше отвратително..  ГО май вече няма аварийни екипи (не съм много наясно)  положението е плачевно..
« Последна редакция: Март 25, 2008, 12:40:26 pm от El_DiABLo^^ »

Notebook: HP Pavilion dv9429us
НЕ ми пращайте ЛС относно WOW / CS, нямам нищо общо със сърварите!

Неактивен alein

• network warrior
  • evo team
  • Got root?
    • alein personal website
« Отговор #4 -: Март 25, 2008, 12:39:34 pm »
Любопитен съм как можем да се справим с тези проблеми по правилния начин, за да не го правя по моя начин. Все още мисля че има останала правна система в България която да обърне внимание на издевателствата на E-OFF

Идеята ми е някой да сподели дали е имал спречквания с тази фирма и дали ги е решил по правилния начин.
Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty or Safety.

Неактивен El_DiABLo^^

• Mr. eVolution
  • Модератор - Филми
  • Публикации: 1890
  • GOSU player
« Отговор #5 -: Март 25, 2008, 12:45:00 pm »
А ако всички потръпевши се вдигнат и почнат да ги съдят.. може и да се получи нещо, проблема е че много приказваме и нищо не правим, а другия че за да ги съдиш трябват пари, а народа се чуди как да си храни семейството не как ще съди някоя монополна компания..

Notebook: HP Pavilion dv9429us
НЕ ми пращайте ЛС относно WOW / CS, нямам нищо общо със сърварите!

Неактивен nodel

• Модератор - Лично Творчество
  • Публикации: 1010
« Отговор #6 -: Март 25, 2008, 02:03:42 pm »
Ние имахме подобен проблем,но майка ми се занимава с него..накратко ходи до някакви офиси говори с разни хора и най-накрая .."някакво недоразумение..е станало явно.." от тяхна страна

Начина е чрез упоритост не защото както каза не можем да си платим сметката(примерно),а защото не трябва да се търпи някой така да се подиграва с нас ..упоритост ..навъртане на километри на крако/автомобила и .. така общо взето..

Remember to keep Your Self Alive.There is nothing more important than that.

Неактивен emlove

• Бакалавър Психопат
  • Публикации: 1618
« Отговор #7 -: Март 25, 2008, 02:27:17 pm »
честно да ти кажа не си струва нервите,наш клиент в който е единия ни траф имаше подобен проблем,обещаха му,че няма да бъде изключван и няма плаща докато не бъде решен въпроса от управата във Варна,познай обаче не разбрахме ли по трудния начин ,че са му резнали тока...еон са идиоти в пълния смисъл!!!бюрокрацията при тях минава всякакви граници,за всяко нещо трябва да се обърнеш към централата във варна,тук в търново има център за информация на клиенти,ако искаш иди там,ще ти обърнат огромно внимание,длъжни са и го правят! Ще е разтакаване,но накрая ще ти угодят,само и само да не се разчува :exclaim:

Неактивен R1d3r

• Бръмчалка
  • **
  • Публикации: 96
« Отговор #8 -: Март 25, 2008, 03:29:57 pm »
Ако случайно си пазиш бележките от миналия месец,на самата бележка има показанията на електромера и можеш и сам да си засечеш колко единици имаш изразходени като сръвниш показанията с тези от личния ти електромер,тъй като при нас имаше такъв проблем но се оказа че инкасатора е объркал показанието и всичко се оправи като следващите няколко месеца ни пишеше нулево показание докато се изравнят  :clover:

П.П за битови потребители (без ДДС)      

Начин на измерване   Зони в денонощието   Цена лв./кВтч
С две скали                       дневнa                      0.07657
                                          нощна                    0.02927
С една скала                                               0.07657

Можеш сам да си изчислиш дали съвпадат  :cap:
Кой каза НАЗДРАВЕ ?!!!

Неактивен alein

• network warrior
  • evo team
  • Got root?
    • alein personal website
« Отговор #9 -: Март 25, 2008, 03:52:06 pm »
ДДС има винаги. Можеш да си погледнеш квитанцията която ти дават след като платиш.

Неактивен MeKeTa

• They call me hacker!
  • Форум Модератор
  • Публикации: 2146
  • .:Security System Client:.
    • MeKeTa Home Page
« Отговор #10 -: Март 25, 2008, 04:18:06 pm »
ОБЩ ДОГОВОР
ЗА СНАБДЯВАНЕ И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА
ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ

Глава осма
КОРЕКЦИИ НА СМЕТКИ
КОРЕКЦИЯ НА СМЕТКИ ПРИ НЕИЗМЕРВАНЕ ИЛИ НЕПРАВИЛНО/НЕТОЧНО
ИЗМЕРВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ

Чл.24. (1) ”Е.ОН България Продажби” АД въз основа на представени от „Е.ОН България Мрежи”
АД констативни протоколи и справки за начислена енергия изчислява и коригира сметките за
използвана от потребителя електрическа енергия за изминал период
(2) В случаите по ал.1 ”Е.ОН България Продажби” АД изготвя справка за дължимите
суми и в 7 (седем) дневен срок уведомява потребителя за сумите, които последният дължи или ще
му бъдат възстановени със следващото плащане.
КОРИГИРАНЕ НА ГРЕШКИ ПРИ ОТЧИТАНЕТО
Чл.25. В случай, че ”Е.ОН България Мрежи” АД с констативен протокол уведоми писмено
”Е.ОН България Продажби” АД за неправилно фактуриране вследствие грешки при отчитане
на използваните количества електрическа енергия, ”Е.ОН България Продажби” АД извършва
корекция на сметката и изпраща в седемдневен срок справка на потребителя за дължимите суми
и сроковете за заплащане.

===
Засечи си електромера. И трябва да идеш до Е-OFF :) и те ще ти покажат фактурите за 36 месеца назад и ще могат да си сравнят данните :)
« Последна редакция: Март 25, 2008, 04:21:05 pm от MeKeTa »

Неактивен alein

• network warrior
  • evo team
  • Got root?
    • alein personal website
« Отговор #11 -: Март 25, 2008, 04:33:48 pm »
Тоест ако всеки който си замълчи е прецакан и някои прибира кинтите?

Ако всъщност се установи грешка(измама) интересно ми е мога ли да си потърся правата като измамен потребител - да не казвам колко много други са прецакали по този начин.

Неактивен MeKeTa

• They call me hacker!
  • Форум Модератор
    • MeKeTa Home Page
« Отговор #12 -: Март 25, 2008, 04:40:17 pm »
Следващия месец нали пак ще го измерят и тогава чак може да установят че в предния са ти начислили повече ток и чак на третата сметка ще ти приспаднат сумата. Получава се все едно им отпускаш 'безлихвен заем' :)

Неактивен alein

• network warrior
  • evo team
  • Got root?
    • alein personal website
« Отговор #13 -: Март 25, 2008, 04:42:04 pm »
Следващия месец нали пак ще го измерят и тогава чак може да установят че в предния са ти начислили повече ток и чак на третата сметка ще ти приспаднат сумата. Получава се все едно им отпускаш 'безлихвен заем' :)

Е те не идват ли да си ги следят колко пише на електромера? Или си пишат по инерция?

Неактивен MeKeTa

• They call me hacker!
  • Форум Модератор
    • MeKeTa Home Page
« Отговор #14 -: Март 25, 2008, 04:47:30 pm »
Е те не идват ли да си ги следят колко пише на електромера? Или си пишат по инерция?
Идват. Но те не са една или две цифрички :) може да збърка всяка една цифра.Представи си колко електромера са в твоя вход и в съседния, и в блока, и в съседния :) Оправдания винаги ще намерят за грешките. Проблем е ако вдигнат тока в месеца когато са ти сбъркали сметката и ти зачислят по новите цени тока. Тогава го 'ядеш' :)
Чуваше се и мит, че на няколко месеца минават и засичат. А през времето когато не минават ти пишат средни суми от изминалите месеци. Ама дали е така само хора които работят там трябва да кажат.
« Последна редакция: Март 25, 2008, 04:52:48 pm от MeKeTa »